Vette huid vrouwen

De vette huid bij vrouwen

Wat is een vette huid?

De vette huid is een huid waar vaak een olieachtig laagje (talg) het oppervlak van de huid bedekt. Door dit laagje glimt vaak uw huid. Dit komt vooral voor op het voorhoofd, de neus en de kin, de zogenaamde T-zone.

Een vette huid wordt vaak als een probleemhuid gezien, maar dat is het juist niet. Een vette huid zorgt er voor dat uw huid beter beschermd is tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Ook blijft uw huid langer mooi en zult u veel minder snel rimpels krijgen aangezien het vet er juist voor zorgt dat uw huid soepel blijft.

Waardoor wordt een vette huid veroorzaakt?

Een vette huid wordt veroorzaakt door overgevoeligheid van de talgklieren. Deze talgklieren worden door hormonen gestimuleerd. Vooral door de mannelijke hormonen die vanaf de puberteit invloed hebben op uw lichaam, deze hormonen komen zowel bij mannen als vrouwen voor. Dit verklaart dus waarom u vooral in de puberteit een vette huid heeft met vaak ook acné.

Een vette huid wordt niet zozeer door uw voeding veroorzaakt. Wanneer u gewoon af en toe eens iets vets eet kan dat geen kwaad. Het kan pas kwaad als u dit te vaak doet, want dan kunnen de stoffen niet meer in uw lichaam worden opgenomen. Chocolade of vette dingen zorgen dus niet voor puistjes, tenzij u er te veel van eet.

Stress kan er wel voor zorgen dat u een vettere huid krijgt. Als u stress heeft wordt de hormonenproductie gestimuleerd. Deze stimulatie van de hormonen heeft vaak als gevolg dat u een vettere huid krijgt.

Het kan ook nog zo zijn dat u uw vette huid geërfd heeft, want het is ook een erfelijk iets.

Inhoud

De vette huid en acné

Doordat uw huid overtollig alg produceert is de vette huid dus vatbaarder voor acné. Acné wordt namelijk veroorzaakt door een overproductie van talg. Deze overproductie van talg zorgt er voor dat de poriën in uw gezicht verstopt raken. In deze verstopte poriën kunnen bacteriën terecht komen en deze kunnen een ontsteking veroorzaken. Zo een ontsteking uit zich in een rode plek met een witte kop, dit is een puistje.

Indien u last heeft van acné is het verstandig om uw huid goed schoon te houden met een reinigingsproduct speciaal voor uw gezicht. Wanneer dit niet voldoende werkt is het verstandig om uw (huis)arts te raadplegen.


Hoe kunt u een vette huid verzorgen?

U kunt uw vette huid makkelijk verzorgen. Als u elke dag een reinigingsproduct gebruikt speciaal voor de vette huid zal uw huid meer in evenwicht zijn en zal er ook niet te veel talg verwijdert worden. Wanneer u uw huid goed gereinigd is is het van belang om een crème of geld te gebruiken speciaal voor de vette huid. Als u uw huid regelmatig goed reinigt zult u minder last hebben van acné. Ook zal uw huid minder glimmen.

Hoe kunt u een vette huid mooi opmaken?

Wanneer u een vette huid heeft moet u uw make-up producten zorgvuldig uitzoeken. Een vloeibare oil free foundation of een foundation die weinig oliën bevat zorgen voor een minder vette huid. De glans op uw gezicht kunt u tegengaan met loss poeder of met blot powder.

Conclusie

Het komt er dus op neer dat u uw vette huid goed moet verzorgen om er voor te zorgen dat u er geen of zo min mogelijk nadelen van ondervind. U heeft dan bijna alleen maar de voordelen, zoals minder snel rimpels door uw soepelere huid en uw huid zal langer mooi blijven. Kortom, wanneer u een vette huid heeft moet u er zuinig op zijn en er goed voor zorgen.

Copyright 2019 verzorging-huid.nl