Verzorging haar

Waarom moet u uw haar goed verzorgen?

U moet uw haar goed verzorgen om het glanzend, mooi en gezond te houden. Dit is erg belangrijk voor als u er verzorgd uit wilt zien.

Als uw haar goed verzorgd is zal het minder klitten en zal het sneller goed zitten.

Hoe bereikt u gezond haar?

Dit kunt u bereiken door goed voor uw haar te zorgen. U moet uw haar niet elke dag wassen, maar liever om de dag, dit vaak wassen zorgt er namelijk voor dat uw haar droog wordt. Een verzorgende crèmespoeling na het wassen is ook erg goed voor uw haar. Wanneer u uw haar af wilt drogen moet u dit niet doen door een handdoek hard over uw haar heen te wrijven, u kunt beter uw haar uit zijn eigen laten drogen. Ook drogen met een föhn is niet goed voor uw haar en moet u zo min mogelijk doen.

Wanneer u uw haar gewassen heeft en een crèmespoeling heeft gebruikt is het ook goed voor uw haar om een verzorgende crème in uw nog natte haar te smeren. Zo een crème zorgt er ook meestal voor dat u minder klitten heeft. Ook is het verstandig om uw haar uit te spoelen met koud water, dit zorgt ervoor dat de haarschubben die open zijn gaan staan door het gebruik van een shampoo zich weer sluiten.

Haarverzorging door kapper

Het is ook verstandig om om de zoveel tijd naar de kapper te gaan, ook al wilt u uw haar laten groeien. Wanneer u naar de kapper gaat zullen ze er daar de dode puntjes vanaf knippen en ziet uw haar er gelijk een stuk verzorgder uit en heeft u minder last van klitten.

Haarmasker

Eens in de week een haarmasker kan ook zeker geen kwaad, het zorgt ervoor dat uw haar weer glanst, vitaler wordt en zachter wordt. U kunt natuurlijk een kant en klaar haarmasker kopen of u kunt er eentje zelf maken. Hier een recept voor een zelfgemaakt haarmasker:

Benodigdheden

  • Een flinke hoeveelheid olijfolie
  • Aluminiumfolie

Verwarm een flinke hoeveelheid olijfolie tot een temperatuur die u lekker vindt. Verdeel dit in uw haar en masseer dit goed over uw haar en hoofdhuid. Wikkel uw haar in de aluminiumfolie en laat de olijfolie 30 minuten in uw haar intrekken. Was daarna uw haar zorgvuldig uit.

Wanneer heeft uw haar extra verzorging nodig?

Als u al droog haar van uzelf heeft dan heeft uw haar zeker meer aandacht nodig dan wanneer dit niet het geval is. Ook vooral in de winter heeft uw haar extra verzorging nodig. Dit kunt u wel merken aan het feit dat uw haar in de winter veel vaker statisch is.

Ook in de zomer als u veel zwemt in chloorwater of in de zee heeft u haar extra verzorging nodig, want hier droogt het ook weer erg van uit. Als u uw haar vaak verft zult u ook veel eerder gespleten haarpunten, droog haar en klitten krijgen. Ook het veelvuldig gebruik van een stijltang zal dit zelfde effect geven.

Dus zorg goed voor uw haar met de bovengenoemde tips.

Copyright 2019 verzorging-huid.nl