Schoonheidsspecialiste

Schoonheidsspecialiste

Weet u wat een schoonheidsspecialiste voor u kan betekenen? Een schoonheidsspecialiste bekijkt uw huid zorgvuldig en verzorgt deze op een ontspannen manier en zoals u het fijn vindt. Een schoonheidsspecialiste is gecertificeerd voor het werk wat verricht wordt. Zo wordt u op een professionele manier geholpen wat vertrouwd voelt. Als u nog nooit bij een schoonheidsspecialiste langs bent geweest en u vind het eigenlijk best wel spannend, dan kunt u gezellig samen met een vriend of vriendin gaat. Of eerst informatie inwinnen bij verschillende schoonheidssalons.

Wat doet een schoonheidsspecialiste?

Veelal worden een aantal kleine behandelingen na elkaar gedaan, waarin uw huid totaal verzorgt wordt. Een aantal voorbeelden van de taken van een schoonheidsspecialiste zijn:

 • Reiniging van de huid
 • De huid scrubben
 • Mee-eters verwijderen
 • Massage van het gezicht en de schouders
 • Epileren van de wenkbrauwen
 • Gezichtsmasker aanbrengen
 • Adviserende rol voor bijvoorbeeld de keuze van een goede dagcrème
 • Make-up advies en/of make-up aanbrengen

Iedere schoonheidsspecialiste zal het werk op een andere manier uitvoeren. U kunt bij het kiezen van een schoonheidsspecialiste waar u zich op uw gemak voelt, eens langsgaan bij verschillende salons of informatie inwinnen via het internet of kennissen. Ook de prijzen verschillen natuurlijk, hier kunt u ook op letten bij uw keuze. Waarschijnlijk zal u vooraf aan de eerste behandeling een formulier in moeten vullen met algemene vragen en of u bijvoorbeeld allergisch bent voor bepaalde crèmes. Voor de behandeling bij de schoonheidsspecialiste zal vaak met u worden besproken wat de behandelingen zullen zijn, als dit al niet bij u bekend is. Vanzelfsprekend kunt u altijd uw voorkeur aangeven en de schoonheidsspecialiste zal uw keuze respecteren. Huidadviezen zal u ook krijgen van een schoonheidsspecialisten, maar als u met een huidprobleempje zit kunt u dit altijd ter sprake stellen en de schoonheidsspecialiste kan uw huid bekijken en u eventueel doorverwijzen naar uw huisarts.

Hoe kan je schoonheidsspecialiste worden?

De opleiding tot schoonheidsspecialiste duurt ongeveer 1,5 jaar. Er zijn verschillende manier om de opleiding te volgen, zo is er een:

 • Dagopleiding
 • Avondopleiding
 • Spoedopleiding

Op deze manier kunt u terwijl u werkt toch de opleiding volgen. Voor de MBO niveau 3 opleiding is het gewenst als u VMBO/MAVO heeft afgerond. De opleidingen Schoonheidsspecialiste is te volgen op MBO niveau 3. Verder kunt u ervoor kiezen om de opleiding op een ROC te volgen of u kiest een thuisopleiding, bijvoorbeeld via NCOI, LOI of NTI. U kunt met dit diploma op zak doorstromen naar MBO 4 opleiding, Allround Schoonheidsspecialiste. Met een MBO niveau 3 diploma kunt u evenveel als met een MBO niveau 4 diploma, alleen het MBO niveau 4 diploma geeft u de mogelijkheid om in het buitenland aan de slag te gaan als schoonheidsspecialiste. Verder bent u met een MBO niveau 4 diploma net is specialistischer en professioneler.

Werkgelegenheid schoonheidsspecialisten

Er is wel werk te vinden als schoonheidsspecialiste, maar heel veel vacatures zijn er niet. Hetgeen wat u kunt doen is, of u zoekt naar vacatures zodat u in loondienst zal gaan werken, maar u kunt ook een eigen bedrijf beginnen waar u met bijvoorbeeld reclame mensen uitnodigt om bij u thuis te komen of de ruimte die u heeft gehuurd. Het is handig om goede inlichtingen te krijgen via de Kamer Van Koophandel.

Copyright 2019 verzorging-huid.nl