Rode huid

Waarom heb ik een rode huid?

Als uw huid rood begint te worden op plekken dan betekent dit dat uw huid geïrriteerd is of dat u een huidafwijking heeft. Huid irritaties en afwijkingen kunnen veel verschillende oorzaken hebben.

Als uw huid geïrriteerd is of ergens een afwijking heeft dan probeert uw lichaam hier tegen te strijden en u een signaal af te geven dat er iets mis is. Het signaal wat uw huid dan aan u geeft is dat het rood wordt en soms vervelend gaat aanvoelen.

Onze huid is het grootste orgaan wat we hebben en dat dienen we dus ook te verzorgen als dit orgaan aangeeft dat er iets mis is.

Redenen voor rode huid

Als we een rode huid hebben moeten we hier iets aan doen, door een goed zalfje aan te schaffen kunt u uw huid goed behandelen, in sommige gevallen gaat het ook vanzelf weg. Om te weten welke zalf u moet kopen zult u eerst moeten weten waarom uw huid rood wordt, zonder de oorzaak kunnen we het probleem niet goed oplossen.

We geven u hier enkele redenen waarom uw huid rood kan zijn. Als u zeker wilt weten waarom uw huid rood wordt dan kunt u naar een huidspecialist gaan, deze kan precies vaststellen wat er met uw huid aan de hand is en wat u nodig heeft om het op te lossen.

  • Door teveel uv stralingen kan uw huid rood worden. Dit kan komen doordat u te lang in de zon licht of bijvoorbeeld te lang onder een zonnebank blijft liggen. Uw huid zal verbrand aanvoelen als u last heeft gehad van teveel uv straling op uw huid.
  • Uw huid kan rood worden door verschillende soorten eczeem. Als u eczeem heeft dan jeukt u huid meestal ook. Als u denkt dat u eczeem heeft ga dan naar de dokter en vraag een zalfje om het te verhelpen.
  • Door stress kunt u ook rode vlekjes op uw huid krijgen. Dit zijn vaak rode vlekken zo groot als een euromunt. Als u veel rode stress vlekjes heeft naam dan rust.
  • Doordat u eten eet waar u allergisch voor bent kunt u ook rode uitslag op uw huid krijgen. In veel gevallen trekt dit vanzelf weer weg, als u ernstig allergisch bent heeft u waarschijnlijk medicijn en anders dient u dit te halen.
  • Als u ziek bent en een virusinfectie heeft dan kan u huid ook rood worden. Vaak kunt u aan uw huid vroegtijdig zien dat u ziek begint te worden. Door hier goed op te letten kunt u het soms nog verhelpen voor dat u zich echt ziek begint te voelen.
  • Als u last heeft van hooikoorts dan kunt u hierdoor ook last krijgen van een rode huid
  • U kunt een overgevoelige huid hebben voor schoonheidsproducten die u gebruikt.

Verhelp uw rode huid

Als u eenmaal weet waardoor u uw rode huid heeft is het belangrijk dat u dit gaat verhelpen. Als u er niks aan doet kan het namelijk zijn dat het probleem erger en erger wordt. Uw huid geeft niet voor niks een signaal naar u dat iets niet goed is, zorg dan ook dat het probleem zo snel als mogelijk wordt verholpen.

Er zijn veel verschillende oorzaken waarom u een rode huid kunt hebben, als u het zelf kunt vaststellen waardoor uw huid rood is ga dan direct een zalfje halen om het probleem op te lossen. Als u er zelf niet uit kunt komen vraag dan hulp aan uw dokter of aan een huidspecialist.

Copyright 2019 verzorging-huid.nl