Permanent ontharen

Permanent ontharen

Mannen en vrouwen kunnen op ongewenste plekken op het lichaam haar hebben en willen dat graag permanent onthaart hebben. Een rug vol met haar, aan een gesloten wenkbrauwen, of haar buiten de bikini lijn.

Erg vervelend, maar wegscheren helpt het probleem niet aangezien het mogelijk ook andere kleine haartjes activeert om sneller te gaan groeien. Het enige wat u dan kunt doen om te trachten de haartjes permanent te verwijderen. Daartoe zijn verschillende methoden op de markt.

U kunt uiteraard zelf aan de slag gaan, echter bij het verwijderen van veel haar is het mogelijk verstandiger om daartoe advies voor ontharing in te schakelen.

Body Sugaring of harsen

Een methode om de huid te ontdoen van haar is om body sugaring of harsen toe te passen. Deze ontharingsmethode is geruime tijd toegepast aangezien dit ook werd gedaan in het oude Egypte. Bij body sugaring wordt de huid ingesmeerd met suiker pasta welke na hard worden weer wordt verwijderd. De haartjes zitten dan vast in de hard geworden suiker pasta. Een andere methode is door harsen of waxen toe te passen. De hars of wax kunt je in koude of warme vorm op de huid smeren waarna het gaat stollen. Zodra het gestold is kun je de hars van de huid aftrekken. Het harsen of waxen wordt door de meesten als zeer pijnlijk ervaren aangezien ook de hars aan de huid plak, terwijl dit bij body sugaring niet zo is. Daarmee komt het body sugaring dan ook op retour aangezien het steeds vaker door schoonheidsspecialisten wordt toegepast.

Epileren of elektrisch ontharen

Eigenhandig wordt vaak de methode van het epileren toegepast. Met een pincet wordt de haar en dus hopelijk ook het haarzakje uit de huid getrokken. Daarmee wordt dus de bron van de haargroei verwijderd en daarmee is de huid plaatselijk permanent onthaard. Een tweede methode is het geven van een klein stroom stootje door de haar zodat het haarzakje in principe wordt verwoest. Daarmee wordt dus eveneens de bron aangepakt van de haargroei. Het elektrisch ontharen is mogelijk handig door het gebruik van een elektrisch onthaar apparaatje en is dan ook snel te gebruiken voor een groter deel van de huid.

Ontharingscreme

Een makkelijke populaire methode is het gebruik van ontharingscrème. Deze crème of spray bevatten stoffen die de haar doen afbreken. Nadat u het middel heeft opgesmeerd of gesproeid gaat het middel aan de slag. Na een paar minuten kunt u het haar zeer gemakkelijk van de huid afvegen. Deze methode wordt gebruikt door zowel mannen als vrouwen, echter gewoonlijk zit er aan de creme wel een vrouwen geurtje. Let wel dat sommige personen een licht geïrriteerde huid overhouden na het gebruik van dit middel. Ook is het verstandig om de schaamstreek minder te besmeren aangezien de huid aldaar dun en gevoelig is.

Laser en IPL ontharen

Middels een laser wordt een energie stoot gegeven welke door het haar wordt opgenomen en door gegeven aan de haarwortel. Daarmee wordt net als met het elektrisch ontharen de bron van de haargroei verwoest. Dit is een compleet pijnloze en snelle procedure echter dient wel bij een kliniek te worden gedaan. Een andere methode betreft het IPL ontharen waarbij licht impulsen de haren weg branden. Gewoonlijk nemen dergelijk behandelingen 6 tot 8 behandelingen om zo alle ongewenste haargroei te permanent te verwijderen van het lichaam.

Copyright 2019 verzorging-huid.nl