Haar verzorging

Waarom is haarverzorging belangrijk?

Een goede haarverzorging is er belangrijk voor onze haren. Veel mensen ervaren op een oudere leeftijd problemen met hun haren. Zo worden je haren sneller grijs en zult u veel sneller kaalheid ervaren als u uw haren niet goed doet verzorgen. Nast problemen die later komen opduiken zijn er ook een aantal problemen die direct opduiken bij een slechte haarverzorging. Als uw haren niet goed verzorgd zijn, dan worden uw haren vettig en verliezen ze hun mooie glans. Ook zullen haar haarpunten sneller gaan splijten en zult u meer last hebben van haaruitval. Als u langhaar heeft en uw haren niet op de juiste manier doet verzorgen zult u ook veel last hebben van klitten in uw haar, daarnaast zijn er nog een aantal haarproblemen waar u last van kunt krijgen bij een slechte haarverzorging. We willen er tegenwoordig allemaal tip top in orde uitzien en onze haren zijn een belangrijk onderdeel van onze look, een goede verzorging voor onze haren is dan ook erg belangrijk.


Haarverzorging bij de kapper

Als u uw haren een erg goede verzorging wilt geven dan kunt u enkele keren per week naar de kapper gaan om hier uw haren te laten verzorgen. U hoeft thuis dan helemaal niks meer aan uw haren te doen en veel mensen vinden dit erg makkelijk. Ook weet een kapper precies wat goed is voor uw haar en kan het daarom ook in een perfecte conditie laten verkeren. Een nadeel is wel dat het vrij duur is om bij de kapper uw haren te laten verzorgen, u hoeft zelf wel geen shampoo en andere haar producten te kopen voor thuis maar de besparing daarop weegt niet af tegen de kosten van de kapper. Ook vinden mensen het lastig om een aantal keer per week de tijd te maken om naar de kapper te gaan en hun haren daar uitgebreid te laten verzorgen. U bent wel verzekerd van een uitstekende haarconditie als u uw haren bij de kapper laat verzorgen, als u dus veel waarde aan uw haren hecht dan is dit zeker een optie om te overwegen.

Tips om uw haren te verzorgen

Als u liever zelf uw haren wilt verzorgen dan is dit natuurlijk ook goed mogelijk. Er zijn veel verschillende haarverzorgingsproducten te verkrijgen waar u uw haren zelf goed mee kunt verzorgen. Ook is het een stuk goedkoper om zelf uw haren te verzorgen, om u op weg te helpen naar een goede haarverzorging zullen we enkele tips geven hoe u uw haren goed kunt verzorgen.

  • Het is niet goed om uw haren te vaak te wassen, vet is goed voor de bescherming van uw haren en door uw haren te vaak te wassen haalt u al deze vetlagen van uw haren af. U kunt uw haren wel gewoon dagelijks nat spoelen maar was ze niet dagelijks met shampoo.
  • Koop een shampoo die geschikt is voor het type haar dat u heeft. Als u zelf niet goed weet welke shampoo u moet gebruiken vraag dan hulp aan een winkelmedewerker. Ook kunt u naar uw kapper gaan om daar een geschikte shampoo aan te schaffen.
  • Gebruik niet alleen shampoo maar ook conditioner en eventuele andere producten om uw haren te verzorgen. Er zijn vele producten om de glans van uw haren mooi te houden en om het in een beter verzorgde staat te laten verkeren. Doe navraag bij uw kapper of in de winkel naar eventuele producten die u kunt gebruiken voor een betere haarverzorging.
  • Een goede voeding speelt ook mee in de verzorging van uw haar, zo heeft u bijvoorbeeld meer last van haaruitval als uw voedingspatroon niet goed is.
  • Kam uw haar iedere dag om klitten in het haar te voorkomen.
  • Was uw haren regelmatig om dode huidschilfers weg te spoelen dit is namelijk de hoofd oorzaak van roos.

Copyright 2019 verzorging-huid.nl