Droge huid mannen

Oplossing voor je droge huid

Waar de één van zichzelf een hele vette huid heeft, heeft de ander een droge huid. Niet iedere huid is hetzelfde. Een droge huid is vervelend. Het trekt als je praat, lacht of überhaupt beweegt.

Daarnaast is de droge huid vaak schraal, rood en ruw. Je voelt je niet prettig en je huid zichtbaar ook niet. Allerlei verschillende middelen worden aanbevolen, maar je hebt het idee dat er niet één middel is wat werkelijk helpt. Toch ben je op zoek naar een oplossing. Logisch. Het voelt immers niet prettig en het is beter voor je huid als hij goed verzorgd is.

Ontstaan droge huid

Ieder persoon heeft een uniek soort huid. Niemand heeft dezelfde en daardoor is het vaak lastig om te beoordelen wat je het beste met jouw huid kunt doen. Een droge huid heeft een tekort aan vet. Normaal wordt de vochthuishouding van je huid heel precies geregeld. Het vet wat op een normale huid zit, zorgt ervoor dat er niet teveel en niet te weinig verdampt. Hierdoor is je huid eigenlijk altijd in perfecte staat. Als je een droge huid hebt, heb je veel minder vet. Hierdoor is er veel meer verdamping mogelijk waardoor je huid als het ware uitdroogt. Hierdoor wordt hij minder soepel, rood en schraal.

Oorzaken droge huid

Vaak ontstaat een droge huid niet opeens. De grootste veroorzaker van een droge huid is zeep. Dat klinkt raar, we wassen ons immers iedere dag met zeep om schoon te blijven. Zeep zorgt er inderdaad voor dat je schoon wordt, maar het ontvet de huid ook iedere dag een beetje meer. Niet iedere huid is daar even gevoelig voor, de ene huid reageert anders op een bepaalde soort zeep dan de andere. Vaak is de verwarming in de winter ook een oorzaak van een droge huid. Door de droge lucht, verdampt je huid veel vocht en droogt hij ook uit.

In balans houden

De oplossing ligt eigenlijk voor het grijpen, zorg dat je huid opnieuw in balans komt. Bij een droge huid is het vette laagje verdwenen. Logischerwijs moet je dit er dus weer opbrengen. Jezelf een week niet wassen is eigenlijk geen optie. Vandaar dat er enorm veel middeltjes op de markt zijn die allemaal beloven een droge huid weer goed te krijgen. Toch is dat nog niet zo makkelijk. Je kunt namelijk best vet op je huid smeren, maar dat zorgt er niet voor dat je huid zelf ervoor gaat zorgen dat de vetlaag weer herstelt. Dat zou betekenen dat je de hele dag jezelf met vet in moet smeren.

Beschermen

Eigenlijk is het het beste om je huid zichzelf weer te laten herstellen. Het enige wat je dan kunt doen, is zorgen voor een waterdichte, vette laag op je huid totdat deze weer hersteld is. Middeltjes die beloven dat ze de balans van je huid weer helemaal herstellen binnen een dag, die bestaan niet. Je huid heeft minstens een week nodig om zichzelf volledig te herstellen. Vaseline is heel erg vet. Hij brengt dus echt een vette, waterafstotende laag aan op de huid. De huid wordt bij zijn herstelproces geholpen door de invloeden van buitenaf te verminderen, vaseline kan er echter niet voor zorgen dat je huid zich sneller herstelt. Dat moet hij toch echt zelf doen.

Copyright 2019 verzorging-huid.nl