Droge huid

Wanneer spreek je van een droge huid?

Een droge huid is iets dat iedereen kan overkomen. Het kan erg vervelend voelen omdat het strakker aanvoelt dan een huid die niet droog is.

Vooral als het guur weer is of juist als er felle zonneschijn is reageert de huid hier sterk op.

Wat is een droge huid?

Heel simpel gezegd is een droge huid een huid die niet voldoende vocht bevat. Dit komt door verschillende omstandigheden die de bovenste huidlaag beschadigen waardoor er kleine scheurtjes ontstaan. De bovenste huidlaag is namelijk voorzien van huid eigen vetten. Doordat er miniscule scheurtjes ontstaan kan de huid deze vetten makkelijker verliezen en dus uitdrogen.

Hoe weet je of je een droge huid hebt?

Wanneer je huid strak aanvoelt en een beetje schilferig is is dat de oorzaak van een droge huid. Bij een ernstigere vorm van een droge huid kun je zelfs barstjes of kloofjes waarnemen met het blote oog. Ook een snelle irritatie van de huid duidt op uitdroging.

Hoe ontstaat een droge huid?

Dit verschilt bij veel personen. Zo kan een droge huid de oorzaak zijn van een aangeboren aandoening. Bijvoorbeeld eczeem. Ook het veelvuldig gebruiken van een zeep die geen oliën bevat kunnen een droge huid veroorzaken. En natuurlijk speelt ouderdom ook een grote rol.

Wat kun je doen tegen een droge huid?

Ten eerste natuurlijk goede verzorging van binnenuit. Weinig tot geen gebruik van alcohol, niet roken, gezonde voeding, veel vocht en voldoende bescherming tegen de zon. Daarnaast is het verstandig om je te wassen met een zeep die oliën bevat. Bijvoorbeeld een douchegel die dit bevat of een gezichtsproduct met oliën. Deze zorgen ervoor dat de huideigen vetten niet worden weggespoeld en zelfs worden aangevuld. Verder is het belangrijk om niet te douchen met te heet water.

Smeren tegen een droge huid

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten crèmes verkrijgbaar die beloven goed te zijn voor de huid. Voor een droge huid is het belangrijk om een crème te gebruiken die lipiden bevat. Lipiden is een andere benaming voor de huideigen vetten die iedereen heeft. Deze lipiden zorgen ervoor dat de huid van binnenuit weer herstelt wordt tot het zijn natuurlijke balans heeft. Lees daarom ook voor aanschaf van een crème of deze de juiste ingrediënten bevat voor een mooie en natuurlijke huid.

Copyright 2019 verzorging-huid.nl