Dagcreme

Je huid verzorgen met dagcrème

Een goede verzorging van je huid begint al vroeg en niet, zoals sommigen denken, pas na je dertigste. Gezond eten en reinigen van de huid is niet het enige dat je kunt doen om je huid in perfecte staat te houden. Een dagcrème kan hierbij de perfecte aanvulling zijn.

Wat is dagcrème precies?

Een dagcrème is een crème die ervoor zorgt dat de huid in gezonde staat blijft. Veel slechte invloeden op de huid komen van buitenaf. Denk daarbij aan UV-stralen en uitlaatgassen of extreem weer. Deze kunnen ervoor zorgen dat de huid die blootgesteld wordt verouderd en dof wordt.

Het woord dagcrème zegt het eigenlijk al: het is een crème die je overdag op je gezicht smeert. Deze crème zorgt ervoor dat de schadelijke stoffen en eventuele UV-stralen niet of minder door je huid worden opgenomen.

Bovendien zorgt een dagcrème er voor dat de huid gehydrateerd wordt. Wat inhoudt dat de huid vocht opneemt die in de dagcrème zit verwerkt.

Welke dagcrème is geschikt voor mij?

De dagcrème die het meest geschikt is, is afhankelijk van een aantal factoren en het type huid. Zo kan de één een vette huid hebben en de ander juist een hele droge huid. Maar er zijn ook combinaties mogelijk van een droge en vette huid in één.

En dan is het uiteraard ook afhankelijk van het feit of je een gevoelige huid hebt die wat minder kan verdragen of eventuele allergische reacties op bepaalde stoffen. Daarom is het ook verstandig om eerst uit te laten zoeken welk type huid je hebt. Op de verpakkingen van dagcrèmes staat dan ook beschreven voor welk type huid de crème is bedoeld.

Heb ik een dagcrème nodig?

Uiteindelijk 'groeit' je huid mee met je leeftijd. Dat is onvermijdelijk. Maar we kunnen de huid wel een handje helpen door wat extra verzorging te geven. Bovendien zorgt een dagcrème er voor dat je huid straalt waardoor je zelf ook gaat stralen. Dit leidt er dan weer toe dat je zelfverzekerd overkomt.

Is een dagcrème voor alle leeftijden?

In principe kun je een dagcrème gaan gebruiken op elke gewenste leeftijd. Maar er zijn ook dagcrèmes die speciaal zijn ontwikkeld voor bijvoorbeeld de rijpere of de jongere huid. Zo zijn er dagcrèmes Ook hierin zit uiteraard weer verschil of het voor een droge of vette huid is of voor een combinatie hiervan.

Copyright 2019 verzorging-huid.nl