Waarom bodylotion helpt tegen droge huid

Waarom bodylotion

De huid is het grootste orgaan van je lichaam en vraagt om de nodige verzorging. Behalve de huid van je gezicht, is ook de huid van je lichaam belangrijk. Het krijgt veel te verduren door weersomstandigheden, centrale verwarming, uitlaatgassen, nicotine en noem het maar op. Daarnaast zweet je natuurlijk altijd wel een beetje, wat ook de nodige invloed op je huid heeft. Je gaat onder de douche, gebruikt een douchecrème en een shampoo of je gaat in bad. Van water droogt je huid altijd uit, ook in combinatie met een goede douchecrème. Het is daarom belangrijk om een geschikte bodylotion voor jouw huid te gebruiken. Maar hoe bepaal je nou wat voor type huid je hebt?

Type huid

Ieder mens is anders en de huid van iedereen is anders. De ene heeft een stralende huid, de andere een droge en weerbarstige huid. Dit heeft ook zeker te maken met je huidskleur. Mensen met een donkere huidskleur hebben vaak een vettere huid dan blanke mensen. Dit is gewoon een stukje evolutie. Maar welke huidtypen zijn er allemaal, als je kijkt naar huidskleur?

 • Huidtype 1.

Mensen met dit type zijn erg bleek. In de zon verbranden ze snel en ze worden bijna niet bruin. Vaak is hun huid zeer licht, met sproeten en hebben ze rood of lichtblond haar en blauwe ogen.

 • Huidtype 2.

Deze mensen verbrandden minder snel dan mensen met huidtype 1. Zij worden langzaam bruin. Deze mensen hebben vaak een lichte huid, grijze, groene of lichtblauwe ogen en blond haar.

 • Huidtype 3.

Een licht getinte huid, bruine of groene ogen en bruin of donkerblond haar. Mensen met dit type huid verbranden niet snel en worden snel bruin.

 • Huidtype 4.

Dit zijn de mediterrane mensen, meestal hebben zij een getinte huid, donkere ogen en donker haar. Zij verbranden bijna nooit en worden snel en gemakkelijk bruin.

 • Huidtype 5.

Mensen met een aziatische uitstraling met een donkere huid, zwart of erg donker haar en donkere ogen. Zij worden snel en makkelijk bruin en verbranden nooit.

 • Huidtype 6.

Mensen met een echte donkere huidskleur (negroïde) hebben een erg donkere huid, zwarte haren en donkeren ogen. Zij verbranden nooit en worden in de zon nog bruiner!

 • Ertussenin.

Het kan ook zo zijn dat jij precies ergens tussen twee huidtypes in zit. Ervaring met verbranding zegt het meest over je huidtype, ga hier dus grotendeels vanuit.

Droge huid

Als een droge huid geen extra vocht krijgt, wordt de droogheid erger en het gaat jeuken. Het gaat schilferen en er kan op den duur zelfs eczeem ontstaan. Dagelijks een bodylotion voor de extra droge huid is dus erg geschikt.

Merken bodylotion

 • Nivea
 • Dove
 • Dr. v/d Hoog
 • Lancaster
 • Huismerk drogist/ apotheek

Tip: Gebruik na het douchen Natusan baby olie, smeer dit in op de nog natte huid en droog je daarna af. Dit houdt veel vocht vast!

Vette huid

Als je veel last hebt van puistjes, denk je vaak dat je te veel vocht in je huid hebt. Het tegendeel is waar! Je lichaam heeft juist extra vocht nodig en om zijn gebrek te compenseren, gaat hij zelf extra talg aanmaken. Een vocht inbrengende bodylotion is in dat geval alleen maar goed.

Copyright 2019 verzorging-huid.nl