Hoofdpagina

Verzorging in het algemeen

Onder het word verzorging verstaan wij de verzorging van je gehele lichaam en alles wat daarbij hoort. We richten ons op de uiterlijke kenmerken van verzorging, hoewel verzorging van binnenuit ook erg belangrijk is!

Gezond eten, veel drinken, bewegen, niet roken en geen alcohol drinken zijn manieren om uw lichaam van binnenuit te verzorgen. En dat ziet u aan de buitenkant. Mensen die gezond leven hebben vaak een betere huid, gezonder haar, gezondere nagels enzovoort. We kunnen verzorging opdelen in vier delen:

  • Verzorging van de huid
  • Verzorging van het haar
  • Verzorging van het gezicht
  • Verzorging van aandoeningen

Verzorging van uw huid

Om uw huid goed te verzorgen, is het ten eerste van belang om een voedende douchegel te gebruiken. Water en zeep drogen uw huid uit. Verwen uw lichaam één keer per week met een lekkere srub, om dode huidcellen te verwijderen en gebruik na het douchen een voedende olie of bodylotion. Uitdroging van de huid veroorzaakt rimpels, voorkom dit dus! Wat erg goed helpt is om direct na het douchen een olie op te brengen op de nog natte huid. Natusan baby olie is hier erg geschikt voor. Droog u gewoon af en u zult het resultaat snel merken.

crest whitestrips

Dental-white webshop

Verzorging van het uw haar

Er zijn vele soorten haarverzorging op de markt en dat komt omdat iedereen een eigen haartype heeft. Van krullend tot sluik, droog, vet, beschadigd of gekleurd haar. Roos is een veelvoorkomende klacht die wordt veroorzaakt door een te droge hoofdhuid. Gebruik een shampoo die bij uw haartype past. Bij lang haar wordt een conditioner of crèmespoeling aanbevolen, om het makkelijk doorkambaar te maken. Verwen uw haar één keer per week met een lekker masker en ga regelmatig naar de kapper om de dode puntjes bij te laten knippen. Bekende merken met een haarlijn zijn:

  • Lóreal Paris
  • Andrelon
  • Fructis
  • Nivea

Verzorging van uw gezicht

Uw gezicht heeft een andere, dunnere huid dan de rest van uw lichaam. Bovendien heeft uw gezicht meer last van de invloeden van buitenaf zoals uitlaatgassen, nicotine, centrale verwarming en weersomstandigheden. Reinig uw huid tweemaal daags met een geschikte tonic of reiniging melk. Gebruik een dagcrème en een nachtcrème die geschikt zijn voor uw huidtype en wees zuinig met make up. Make up verstopt de huid als het ware, waardoor zuurstof minder kans krijgt om opgenomen te worden. Overtollige bacteriën kunnen hun weg naar buiten niet vinden en kunnen gaan ophopen. Gebruik één keer per week een scrub (speciaal voor het gezicht!) en een masker, om alles weer goed te laten herstellen.

Verzorging aandoeningen

Onder een huidaandoening kunt u veel verstaan. Van een simpel puistje tot aan couperose. Vele aandoeningen zijn goed te voorkomen door middel van reiniging, verzorging en het herstellen van uw huid. Dit is helaas niet met alle aandoeningen het geval. Veroorzaakt uw aandoening jeuk, een gebarsten huid of vlekken? Ga dan naar uw huisarts. Hij of zij kan u informeren over de gevolgen en de bestrijding hiervan.

Copyright 2019 verzorging-huid.nl